OVER MIJ

Na mijn studie ben ik begonnen als marketeer in de business to business, waarna ik als communicatiespecialist in de non-profit sector ben gaan werken. Ik wilde mensen in beweging brengen, een verschil maken. De laatste drie jaar bij War Child als communicatiespecialist.

Die kriebel, daar moest ik iets mee

Die kriebel om te creëren werd steeds groter. Om verhalen en ideeën beeldend te maken. Met enige jaloezie keek ik naar de mooie dingen die creatieven om mij heen maakten. Ik ben daarmee aan de slag gegaan. Eerst naast mijn werk, waarna ik het roer omgegooid heb. Ik heb de jaaropleiding Concept en Grafisch ontwerp gevolgd bij MK24 in Amsterdam en ik ben heel veel gaan maken. Grafisch werk en illustraties. Tijdens de Artist Wake Up Call van Sabine Wisman (aanrader!) heb ik gekozen voor meer juiste focus. En mijn liefde voor vorm en inhoud samen te brengen!

Liefde voor inhoud en vorm!

Ik vind het heerlijk om een verhaal uit te pluizen, en helderheid te creëren. Of het nu om een proces, een strategisch plan of een productconcept gaat. Veel van de bedenkers hebben vooral oog voor de inhoud. Ze zorgen dat alle facetten aan bod komen. Dat is niet voor iedere doelgroep van belang. Ik kan een verhaal ontdoen van alle ruis. Als creatief kan ik nu ook mijn ei kwijt (joepie!).

Ik maak een concept visueel aantrekkelijk, en daarmee nog effectiever. Het wordt leuker om te lezen, en de boodschap komt nog beter aan bij de doelgroep.

Voor mijn bedrijf heb ik illustraties door Gitta laten maken. Gitta wist in aantrekkelijke, maar simpele illustraties helder neer te zetten wat voor diensten ik aanbied. Ik was enorm blij met het eindresultaat. Ik kan Gitta van harte aanbevelen. Ze denkt in mogelijkheden en wist mijn vraag helder te krijgen, zelfs toen ik deze voor mij nog niet helder was.

Sanne Bouman Gespreksadvies 5 maart 2019