De mix van Gitta

Off
Gitta de Zwart // Heldere illustraties voor heldere verhalen. Creatieve concepten. Gespecialiseerd in zakelijke en educatieve illustraties. Gevestigd in Utrecht.

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik besloot om het creatieve vak in te gaan. Best een spannende overstap. Als communicatiespecialist keek ik altijd met een vleugje jaloezie naar mijn creatieve collega’s. Ik wilde ook creëren en mooie dingen maken. Ik ben blij dat ik de stap gemaakt heb!

Klaar voor de start
Het eerste jaar heb ik ontzettend veel geleerd, gemaakt, en nieuwe dingen geprobeerd. Van omgaan met Photoshop en Illustrator tot zeefdrukken en op een bankje stadsgezichten tekenen. En jajajaja ik heb ook mijn eerste opdrachten binnengehaald.  

Of ik het nu wil of niet 😉
Niet in alle opzichten was het een overstap. Mijn communicatieachtergrond komt erg van pas bij het vormgeven. Meer dan ik verwacht had. Als een klant niet weet hoe hij of zij iets moet aanpakken dan help ik om dit scherp te krijgen door kritische vragen te stellen en de belangrijkste doelstelling te achterhalen. 

Ik ga nog een stap verder: uitpluizen, helderheid creëren & visualiseren
Ik heb de afgelopen periode gemerkt dat ik nog meer toegevoegde waarde kan leveren. Mijn kracht is altijd geweest om meer ingewikkelde boodschappen uit te pluizen en helderheid te creëren voor interne en externe communicatiedoeleinden. En nu kan ik deze ook visualiseren!  Of het nu om een proces, een strategisch plan of een productconcept gaat.

Een gevisualiseerd verhaal is aantrekkelijker om te lezen. En wist je dat de boodschap sneller en beter begrepen wordt door de lezers als je visueel communiceert.

Wil je meer weten? Of worstel je met ingewikkelde boodschap zoals een proces, nieuw product of verandering? Ik kan je helpen om jouw boodschap krachtig en visueel te communiceren. 

Zie mijn portfolio voor voorbeelden.